Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt

En spesiell boklansering i Tana
 
Torepettersen
Det er en gave å være annerledes.
 

Boka Samiske Naturbevnelser er lansert
 


Bestselgere i nye opplag
ČálliidLágádus sin bestselger Samevotter fra Tanadalen kommer ut i 3. opplag i juni. Det har vært stor etterspørsel etter boka. Folk fra hele landet har bestilt og vist stor interesse for boka med samiske vottemønstre.

 
Med boka hedrer forfatteren  Kirsti-Synnøve Suongir alle damene fra Tanadalen som villig har delt sine vottemønstre med henne. Boka er på samisk og norsk.

 

Folket under nordlyset

Også Per Ivar Sombys bok Folket under nordlyset kommer ut i nytt opplag juni. Somby har fargelagt danske nordlysforsker Sophus Tromholts Kautokeino-fotografier fra 1882 og 1883. Med fargeleggingen gir dermed Somby en ny dimensjon til de gamle fotografiene. Boka er på engelsk, norsk og samisk.

 

Elvesang

Den tredje av ČálliidLágádus sine bøker som gis ut på nytt i juni er Ellen Hofsøs ungdomsroman Elvesang. Boka handler om kvenjenta Kaarina fra Tornedalen som  på grunn av hungersnød blir av foreldrene sendt med samer til kysten av Nord-Norge. 2. opplag er heftet utgave og dermed også billigere i utsalg enn boka med hard innbindnig.Oppdatert 13.05.2020
Publisert av: Jovnna Solbakk