Samisk samtidsdokumentasjon lansert

FORNØYDE: Forfatter Jorunn Eikjok og fotograf Ola Røe var fornøyde med bok prosjektet som ble lansert 4 sep.  på RDM-  De Samiske Samlinger i Karasjok.

RDM-Sámiid Vuorká-Dávvirat/De Samiske Samlinger har i samarbeid med ČálliidLágádus-ForfatternesForlag lansert  Samisk samtidsdokumentasjon med fotografier og tekster. Boka foreligger i tre språkversjoner - nordsamisk, norsk og engelsk.

Titlene er "Ovcci sámi áigegova”,  "Ni samiske tidsbilder” og ”Sámi Images in Modern Times”. Forfatter av boken er sosialantropolog og kulturprodusent Jorunn Eikjok. Fotograf er Ola Røe.

I boka presenteres ni tidsbilder fra hele Sápmi. Vi blir kjent med de mangfoldige miljøene og kulturuttrykkene i disse samiske samfunnene i dag. Boka er laget fra et samisk perspektiv. Den er basert på RDM – Sámiid Vuorká-Dávvirat/De Samiske Samlinger sitt dokumentasjonsprosjekt ”Mangfold og kultur i Sápmi – Girjásvuohta ja kultuvra Sámis” som hadde utstillingsåpning i Karasjok våren 2011.

I forbindelse med boklanseringen på RDM- De Samiske Samlinger fikk Áilin Nigá Máhtii- Mathis N. Eira overrakt bokgave. I boka forklarer Eira hvordan de har greid å videreføre verdde- tradisjonen i Smørfjord sjøsame området .
 
Gave: Informasjonkonsulent  Anita Bjørnback ved  RDM- De Samisk Samlinger overrakte boka til Áilin Nigá Máhtii- Mathis N. Eira. I boka forklarer Eira fhvordan de har greid å videreføre verdde- tradisjonen i Smørfjord.

Byline: Amund Johnskareng tekst og bilder.Publisert: 06.09.2013
Publisert av: Mihkku Solbakk