ČálliidLágádusa birra CL-Sámi academica Girjjálašvuođaguovddáš Oktavuohta
  Gálvoseahkka lea guorus
 
Gálvoseahkka
Gálvoseahkka lea guorus


Ođasreive
Registrere epoastačujuhusa vuostáiváldit ođasreivve ČálliidLágádusas
 


Det er gøy å være same
Čálli: Maren Uthaug. Doaimmaheaddji: Mona Solbakk

Ođđasit deaddilan


De fleste får gjennomgå i ny satirebok: Samiske kjendiser, samiske menn, sjøsamer, reindriftssamer og ikke minst nordmenn. - Det er en frekk, finurlig og fandenivoldsk liten bok. Boka har allerede provosert, men også skapt høy latter hos de som har bladd i den, forteller forfatteren og tengneren.

Temaene er mangfoldige og tar, uten noen form for finfølelse, temperaturen på forholdet mellom norsk og samisk kultur, forholdet samer imellom, forholdet mellom menn og kvinner i de to kulturer og hvordan det må føles å være samisk homofil. Et par kjendiser som Ole Henrik Magga og Mikkel Gaup har heller ikke unngått å få et par streker.

Maren Uthaug er produktet av en samisk far (Regnor Solbakk) og en norsk mor (Turid Uthaug) og en oppvekst i henholdsvis Kautokeino og Danmark. I dag er hun bosatt i København, hvor hun lever av å tegne og skrive. Hun har utgitt enn rekke humoristiske bøker i Danmark og leses hver eneste dag av hundrevis av mennesker på sin blogg: www.marensblog.dk. Hun har hatt tegneseriestriper i en rekke danske aviser og magasiner og i Norge har hun vært gjestetegner i Dagbladet med stripen 30+.

Boka er skapt i samarbeid med kusine Mona Solbakk, som er redaktør av boka. Mona Solbakk, f. 1971, er oppvokst i Tana og har bakgrunn som journalist og redaktør i NRK Sámi Radio. I dag er hun assisterende kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Tromsø.
Garra olggoš
ISBN: 978-82-8263-014-6

NOK  150,-   
 
Satiira/Sárggasráiddut -> Satiira