Om ForfatternesForlag CL-Sámi academica Samisk litteratursenter Kontakt
  Handlesekken er tom
 
Handlesekk
Handlesekken er tom


Nyhetsbrev
Registrer epostadressen for å motta nyhetsbrev fra ForfatternesForlag
 


SÁPMI 1969 - 2019
JEAN-PIERRE LIÉGEOIS OVTTAS ISKKON MÁHTE ÁSLLAHIIN

 
Denne boken er ganske enestående. Den er resultatet av et møte som fant sted på slutten av 1960-tallet mellom en ung reindriftssame og en fransk student. Femti år senere møttes de igjen for å utveksle synspunkter på situasjonen i Sápmi, Sameland.
 
Begge har de et ønske om å bringe kunnskap om samefolket ut til et større publikum av unge og mindre unge i mange land, samer og ikke-samer, ved bruk av foto. Disse forevigede øyeblikkene bidrar til å reflektere over det foranderlige og det uforanderlige ved mennesker, ved aktiviteter, ved steder. I en tid da alt alltid skal gå fortere, ansporer fotografiet til ettertanke. I en tid da alt er flyktig, bidrar det til stabilitet.
 
 Verden har mye å lære av de som har en slik inngående kunnskap om naturen de lever i, en kunnskap som er nedarvet gjennom mange generasjoner. Samefolket er fullt bevisst om klimaendringene og forandringene den økonomiske utviklingen medfører, og forstår risikoen kloden er utsatt for.
Her kan vi finne inspirasjon til de beslutningene som kan redde oss, i en tid der verdens fremtid står på spill.
 
Flere elementer som sjelden er til stede på samme tid, forenes i dette verket og gjør det til noe helt for seg selv: den svært høye kvaliteten ved fotografiet, den personlige erfaringen med kulturen, det dynamiske samarbeidet mellom forfatterne – det hele satt i et femti år langt perspektiv.Utgitt: 2019
Sider: 200
Innbundet
ISBN: 978- 82-8263-332-1

NOK  345,-   
 
Faktabøker -> Voksne